Підтверджено загибель могилянця Олександра Вітковського

VitkovskiiOІз невимовним сумом могилянська спільнота сповіщає про велику втрату: боронячи країну, загинув випускник Факультету природничих наук Олександр Вітковський, псевдо «Іскандер».

 

З перших днів повномасштабного вторгнення долучився до тероборони, захищав Київ, брав участь у боях за звільнення Бучі та Ірпеня. Служив навідником механізованого відділення. Згодом разом з побратимами опинився біля українсько-білоруського кордону. Коли зрозуміли, що нападу тут чекати не варто, «Іскандера» відправили до Бахмута. Хлопця вважали зниклим з 30.06.2023 року.

 

Олександр закінчив бакалаврську програму з біології у 2018 році, одразу вступив на магістерську програму з екології. Виконував магістерську роботу на тему: «Моніторинг вегетаційного покриву Півдня України за даними дистанційного зондування Землі», однак свідомо відмовився від захисту, попри схвальну позицію керівника роботи Віктора Івановича Карамушки.

 

Друзі та викладачі відзначають його людські якості та принциповість. Хлопець умів дружити, був відкритою людиною, любив природу. Був бадді для першокурсників. Ще під час навчання захопився відеозйомкою та працював оператором на київському каналі. Ще одним хобі хлопця була школа історичного танцю. Він був неординарною людиною.

 

«Саша писав у мене магістерську роботу. Це було в 2020 році. Потім був ковід, потім почалася масштабна війна. Саша з перших днів пішов у тероборону, а далі — в регулярні війська. Військову присягу Саша склав 28 червня 2022 р. Я спілкувався з ним, коли він вже був у військах. А далі все закрутилося й контакт завис. І от сьогодні повідомили про те, що Саша загинув. Загинув під Бахмутом ще у червні 2023 року — в той місяць, коли він народився. Саме привітаннями з днем народження обривається його часопис у Фейсбуці. Але тільки зараз стали відомі результати генетичної експертизи.

Щирі співчуття матері Олександра — коли я говорив з пані Світланою, я не міг стримати сліз. Співчуття рідним і близьким. Співчуття нам — Могилянська родина втратила ще одного свого чудового випускника. Світла пам’ять по Олександру...», — говорить завідувач кафедри екології Віктор Іванович Крамушка.

 

Могилянська спільнота висловлює найглибші співчуття рідним, близьким та друзям Олександра.

 

Прощання з Олександром Вітковським відбудеться 21 квітня (неділя) у м. Калуш, у палаці культури «Мінерал», орієнтовноий час 13:00-14:00.
Похорони — 22 квітня (понеділок) на міському цвинтарі, орієнтовно об 11:00.

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна